Kanoën of kajakken

Onze tour met het Azul Diving Center begint bij het Resort “Quinta do Lorde” in Caniçal en gaat langs het beschermde natuurpark Ponta de São Lourenço naar de prachtige baai Baia D´Abra.
Je kunt of individueel een kano / kayak huren en de oostelijke kust van Madeira zelf ontdekken of je bij een groep met een ervaren gids aansluiten. Wij hebben een individuele tour gedaan. Je krijgt de kano / kayak, het verplichte zwemvest en als je wil ook een snorkeluitrusting (gratis) mee.
Na een korte introductie kun je de zee op peddelen.
De route volgt de kustlijn, waar je langs verschillende baaien en grotten komt. In sommige grotten kun je ook naar binnen varen en langs de rotsen aan de kust kun je grote krabben zien lopen. Het heldere water nodigt uit, om te gaan zwemmen of snorkelen.
Alleen de kayak tour duurt ongeveer zo’n 2,5 uur, waardoor je in ieder geval aan voldoende zonbescherming (wij hadden zelfs beschermde kleren aan) en eventueel ook wat te drinken en te eten moet denken. Je krijgt een speciale waterdichte zak, waardoor je spullen tegen het water worden beschermt. Verder gewoon zwemkleren aantrekken want je wordt meestal wel nat.
Wij vonden het een leuke, interessante en mooie tour, maar het was ook vermoeiend. Op onze terugweg veranderde het weer en kwam er veel wind op, waardoor wij flink moesten peddelen. Op die manier was het in ieder geval ook nog een sportieve uitdaging.

Prijs: vanaf 25 EUR (afhankelijk van je gekozen tour)

www.azuldiving.com