dolfijn- en walvis spotten

Dit is een boottocht van ongeveer 3 uur, waar je vanaf Funchal naar Cabo Girão en terug vaart. Tijdens deze tocht heb je een prachtig uitzicht op de kust en krijg je een bijzonder perspectief vanuit het water op het eiland.
Met behulp van een ervaren bemanning ga je op zoek naar dolfijnen, walvissen, schildpadden, vogels, enzo en het is bijzonder leuk om het enthousiasme van iedereen te zien en te horen, als er weer een dier wordt gespot.
Dolfijnen zie je eigenlijk altijd, omdat deze speelse dieren graag met de boot mee zwemmen en springen. Het is net alsof de dolfijnen gaan poseren voor de foto’s. Walvissen zijn natuurlijk moeilijker te spotten, maar áls ze ontdekt worden, is het altijd een bijzondere ervaring.
Als het weer het toelaat, stopt de boot bij Cabo Girão om iedereen de mogelijkheid te bieden om te gaan zwemmen. Vooral de jonge generatie vindt het super om vanaf de boot in de zee te springen (maar er zijn ook trappen naar het water). Dus handdoek en zwemkleding niet vergeten.
Natuurlijk krijg je tijdens de Sunset-Tour ook een spectaculaire zonsondergang te zien, met zijn mooie kleuren. Prachtige foto’s zijn gegarandeerd.
Het zijn meestal flinke groepen, die mee doen aan deze tocht, maar het is een grote boot en iedereen vindt makkelijk een goede zitplaats. Tijdens de tocht mag jij je ook vrij op de boot bewegen, waardoor je ook op verschillende plekken van het uitzicht kunt genieten. Verder is het geen probleem om iets te drinken en/of een kleinigheid te eten mee te nemen of je kunt aan de bar op de boot ook kleine snacks en drinken voor een redelijke prijs kopen.

Prijs: 35 EUR

www.vmtmadeira.com