Wijngaard tour met wijnproeverij

De wijngaard tour met wijnproeverij in São Vicente bij de Quinta (landelijk gelegen landgoed) do Barbusano kunnen wij zeker aanbevelen. Gelukkig staan er genoeg borden om de weg naar de Quinta te wijzen, anders zou je onderweg denken, dat je verkeerd bent gereden. Op de weg ernaartoe rij je langs de kleine kapel van São Vicente, die van overal goed zichtbaar op een heuvel staat (het uitzicht is trouwens vanaf de kapel!). De kleine hobbelige weg gaat verder langs verschillende wijngaarden en eindigt uiteindelijk bij de Quinta.
Eerst krijg je een rondleiding door de wijngaarden met interessante informatie over de wijnbouw op Madeira. De rondleiding duurt ongeveer 45 minuten en wij hadden een erg enthousiaste gids, die haar kennis op een hele leuke manier bracht.
Na de tour wachten 6 verschillende wijnen (3 witte, 1 rosé en 2 rode), die samen met kleine hapjes en brood geproefd kunnen worden. 
Alle wijnen zijn natuurlijk ook te koop en in iedere prijscategorie is er iets verkrijgbaar. De rondleiding samen met de wijnproeverij is goedkoop en zeker het geld waard.
Vooral in de maanden augustus en september is een bezoek aan te raden, als de druiven bijna rijp zijn en in de wijngaarden de kleuren van de rode druiven en de verkleurde bladeren te zien zijn. En als iemand geïnteresseerd is, er worden altijd vrijwilligers gezocht voor het plukken.

Prijs: 10 EUR

www.facebook.com/pg/quintadobarbusano