EINDELIJK DUIKEN OP MADEIRA

Madeira hoort bij de beste duikplekken van Europa en werd door mij natuurlijk getest.
Na 8 jaar intensieve duikervaring, maar na een langere pauze, kon ik op Madeira eindelijk weer van de onderwaterwereld genieten.

Er bestaan veel verschillende duikscholen en duiklocaties, die voor ideale omstandigheden zorgen voor duikers, Freediver en snorkelaars.

Dankzij het heldere water, de verschillende dieptes en een (het hele jaar door) constante watertemperatuur van 18-24 graden kunnen zowel de ervaren duiker, als de beginner onvergetelijke onderwater ervaringen beleven.

Al in de 80er jaren werd op Madeira een onderwater-natuurreservaat gecreëerd, waar het strikt verboden is om te vissen en ook schepen mogen maar heel beperkt varen.

Daardoor kon zich een eenmalige onderwaterwereld ontwikkelen. Verbaas je bijvoorbeeld over tandbaarzen, barracuda’s, papegaaivissen, kogelvisjes, zeepaardjes, roggen en in de zomer ook manta’s. Met een beetje geluk kun je ook zeeleeuwen en monniksrobben ontmoeten.

Bovendien liggen verschillende scheepswrakken als kunstmatig rif voor de kust van Madeira. Sommige van hen zijn al heel lang schipbreukelingen, maar speciaal voor dit doel zijn 3 wrakken tot zinken gebracht. Dit biedt een bijzondere duikervaring.

Inmiddels heb ik 3 mooie duiken op Madeira gemaakt. De eerste keer langs het huisrif van een duikschool en 2x ben ik met een boot verder de zee op gegaan, waar ik ook naar het nieuwste wrak ben gedoken.
De foto’s zijn allemaal gemaakt door mij of andere duikers in de groep tijdens mijn duiken.

In de toekomst zal ik zeker nog meer duiken maken en misschien wordt er binnenkort een Nederlandstalige instructeur gezocht.

Até à próxima!
Bas