MADEIRA EN CORONAVIRUS COVID–19

Stand 24-04-2020:
– 86 positief getest
– 21 herstelde personen
– 1 ziekenhuisopname
– 0 sterfgevallen

Link naar de actuele stand

Madeira was de eerste regio van Portugal, die een plan van aanpak voor het bestrijden van de infectieziekte COVID – 19 ontwikkelde. Dit plan werd al op 03-02-2020 gepubliceerd en wordt sindsdien continu geactualiseerd.

De regering van de autonome regio van Madeira heeft restrictieve maatregelen afgekondigd, vooral voor de toerismesector.

De toegang tot het eiland moet tot een minimum en het noodzakelijkste worden beperkt. Bij de aankomende passagiers wordt verplicht de temperatuur gemeten en een vragenlijst afgenomen, om de individuele gezondheidstoestand met betrekking tot COVID – 19 te controleren.

Aanvullend moeten alle aankomende passagiers, inclusief de inwoners van Madeira, 14 dagen lang in quarantaine.

Alle toeristische attracties en bestemmingen zijn op dit moment gesloten, ook musea, stranden en parken mogen niet bezocht en wandelingen niet gemaakt worden.

Op dit moment heet het op Madeira:

Dream online
Visit us later

Wat betekent dit voor ons en onze emigratie?
Zoals het er nu uitziet, kunnen en mogen wij gewoon naar Madeira reizen. Wij moeten dan wel 2 weken in quarantaine blijven.
Tot nu toe vindt deze quarantaine in een vakantiepark plaats, dat in een buitengebied ligt en waar men rechtstreeks vanuit het vliegveld naartoe moet.
Dit is te overzien en dus houden we vast aan ons plan en gaan eind juni 2020 verhuizen.

Landschap Boom

Até à próxima!
Bas & Janine