Pico-do-Arieiro

WAAROM EIGENLIJK MADEIRA???

Madeira – het bloemeneiland, eiland van de eeuwige lente, parel van de Atlantische oceaan, wandelparadijs, mooiste eiland van Europa – er zijn veel beschrijvingen voor dit Portugese eiland.

Maar hoe zijn wij erbij gekomen om naar Madeira te gaan?
Wij zijn al jaren bezig met het idee om te emigreren en zijn al langer op zoek naar een nieuwe uitdaging. Ondanks dat wij wisten dat wij graag wilden emigreren, hadden we geen idee waarheen.

Scandinavië stond heel lang boven aan onze lijst, daar hebben we prachtige vakanties gehad. Maar om daar definitief te gaan wonen, is ons toch te duur en te eenzaam (tenminste in het noorden, waar wij naartoe zouden willen).

Wij zijn helemaal weg van de ruige natuur en het klimaat in Wales en Schotland. Maar door de Brexit is het ons te onzeker. Een verhuizing binnen de EU is duidelijk makkelijker te organiseren en te regelen. En het zuiden van Europa? Dat is niets voor ons, veel te warm en droog. En wij waren ook niet van plan om helemáál ver weg te gaan: zoals bijvoorbeeld naar Amerika of Nieuw-Zeeland.

Op een dag zagen wij een tv – reportage over Madeira en waren meteen verkocht. Daar moest de volgende vakantie naartoe gaan.

In december 2016 was het dan zo ver. Onze eerste reis naar Madeira en het was voor ons meteen liefde op het eerste gezicht.

Madeira spreekt ons aan op meerdere vlakken:

Het eiland heeft maar een oppervlakte van 741km2 (ongeveer net zo groot als de provincie Utrecht), maar heeft van alles te bieden en kent een groot diversiteit aan landschappen en natuur.

Men kan de wilde kustlijn ontdekken met de bijzondere onderwaterwereld, spectaculaire bergen, de eenmalige Levadas en laurierbossen, fascinerende ruige natuur, maar ook authentieke dorpen en natuurlijk ook Funchal, de bruisende hoofdstad van Madeira.

De Madeirezen (zo worden de inwoners van Madeira genoemd) zijn hartelijk, open en heel gastvrij, waardoor men zich heel snel op zijn gemak voelt.

Maar ook het klimaat is voor ons een groot pluspunt. Ondanks de verschillende klimaatzones, heeft Madeira het hele jaar door een mild en gematigd klimaat. De gemiddelde zomerse dagtemperatuur is 24 graden en in de winter is het nooit kouder dan 17 graden.

Sinds 2016 zijn we bezig met deze emigratie en hebben in de loop der jaren verschillende mensen leren kennen, die ons met raad en daad ondersteunen, bijstaan en veel mogelijk maken.

Daarom is onze keuze op Madeira gevallen als de bestemming van onze emigratie. Inmiddels zijn wij iedere keer heel blij als wij op het eiland kunnen zijn en hopelijk voelen wij ons er óók snel thuis.

Até à próxima!
Bas & Janine