Monte Palace Tropical Garden

Wat in de 18e eeuw begon als particulier domein, werd daarna een luxueus hotel: “Hotel Monte Palace”. In de jaren ‘80 werd het gekocht door de ondernemer José Berardo, die hier met een openbare botanische tuin een droom realiseerde.
Maar dit is meer dan alleen een indrukwekkende tuin. Er zijn ook kunstverzamelingen, mooie portugese azulejos (kunsttegels) met erop de geschiedenis van Portugal, een Aziatisch gedeelte met rode pagoden en boeddhistische beelden, veel verschillende waterelementen en een prachtig uitzicht op Funchal te bewonderen.
Het park is zeker een bezoek waard en je moet voldoende tijd inplannen, omdat het een behoorlijk grote oppervlakte heeft. Makkelijke schoenen zijn belangrijk, omdat het park op de heuvels van Monte is gebouwd en er veel trappen en steile weggetjes te lopen zijn. Overal vind je banken en plekken, waar je kunt uitrusten en het uitzicht kunt genieten. En als het helemaal niet meer lukt om de berg op te lopen, is er een kleine golfwagen ter beschikking.
Bij de ingang van de tuin kun je bij het Greenhouse Coffee Roaster Café voor een lekkere kop koffie en zelfgemaakte cake of kleine snacks terecht.

Prijs: 12,50 EUR

www.montepalacemadeira.com