Zonsopgang

Op Madeira kun je op veel plekken een prachtige zonsopgang beleven.
De wekker moet natuurlijk vroeg gaan, want meestal moet je nog een stukje rijden en eventueel nog wandelen (het ligt eraan, waar je op het eiland verblijft en waar je naartoe wil).
Wij kunnen van dit bijzonder moment van de dag heel erg genieten, zodat wij het vroege opstaan en de vaak verrassende kou op de koop toe nemen.
Wij kunnen de zonsopgang op de Pico do Arieiro, op de Pico Ruivo en bij het uitzichtpunt Bica da Cana aanbevelen. Dit zijn alle drie plekken in de bergen, omdat wij dit landschap het mooist vinden.
Aan warme kleding (zelfs een muts en een schaal is niet overdreven, zeker op de Picos. Daar kan het best koud en winderig zijn), koplamp / zaklamp, fotoapparaat en een lekker ontbijt denken, voordat je in het donker op weg gaat.
Op locatie moet je dan wachten, voordat eindelijk aan de horizon het licht begint te komen. Met de zon wordt het meestal snel warmer, waardoor je dit mooi natuurverschijnsel (en je ontbijt) in volle teugen kunt genieten.
Bij de Pico do Arieiro kun je op de parkeerplaats parkeren en dan op zoek gaan naar een mooie plek. Hier kun je vanaf meerdere plekken de zonsopgang goed zien. Bij Bica da Cana kun je naast de weg of op de parkeerplaats in de buurt parkeren, waarna je nog een kleine heuvel omhoog moet wandelen (ongeveer 10 minuten) totdat je bij het uitzichtpunt bent aangekomen.
Voor de Pico Ruivo moet je op de parkeerplaats bij Achada do Teixeira parkeren en dan nog ongeveer 5km de berg omhoog wandelen. Om hier de zonsopgang te kunnen bewonderen, moet je dus nog best een stuk rijden en wandelen, maar dan heb je een prachtig uitzicht op 1861m vanaf het hoogste punt van Madeira.