Het aftellen is begonnen..….

De laatste blog is al weer een tijdje geleden, maar wij hebben natuurlijk niet stil gezeten in die tijd.
Begin juni werd het inpakmateriaal van het transportbedrijf op een pallet geleverd, zodat wij konden beginnen met het inpakken. Wij zijn al vaak samen verhuisd, maar nog nooit professioneel. Wij wisten niet eens dat er speciale verhuisdozen voor bijvoorbeeld schilderijen, stoelen en matrassen bestaan?

Tijdens de laatste weken hebben wij dagelijks opgeruimd, weggegooid, ingescand, versnipperd en ingepakt. Veel spullen konden wij weggeven en anderen blij mee maken. Inmiddels is onze  administratie en ons analoge fotoarchief volledig gedigitaliseerd. Daardoor wordt het niet alleen leger in huis, maar ook steeds rommeliger en ongezellig. Overal staan dozen, gereedschap en inpakmateriaal.

Er werden ook nog verschillende pakketten geléverd, omdat wij nog een aantal spullen hebben besteld hier in Nederland. Wij hebben de prijzen nog eens goed vergeleken tussen Nederland en Madeira en daarna nog diverse gereedschappen en apparatuur gekocht. Op Madeira betaal je voor bepaalde importproducten een eilandtoeslag. Tevens hebben wij verschillende gereedschappen bij Bas’ vader kunnen ophalen, die hij dubbel had of niet meer gebruikt.

Verder hebben wij ons met werkkleding ingedekt, waardoor wij tenminste al professioneel uit zien tijdens het klussen 😉  


Inmiddels zijn al bijna alle contracten opgezegd, zoals bijvoorbeeld het leasecontract van de auto, het huurcontract van de woning, tv en internet, verzekeringen, etc. Trouwens is een emigratie altijd een uitzondering, waardoor alle contracten per direct opzegbaar zijn (zonder bijkomende kosten).
Tegelijkertijd moet op Madeira al van alles worden geregeld en aangevraagd. Wij hebben al een aantal afspraken bij de verschillende instanties, een huurauto voor de eerste tijd en internettoegang in het huurhuis.

Naast deze noodzakelijke planning en organisatie, hadden wij ook vele leuke (afscheids)afspraken.
Ontzettend bedankt voor de goede gesprekken, de mooie wandelingen, de originele afscheidscadeaus, de heerlijke High Tea en de lekkere en gezellige etentjes. Verder willen wij jullie van harte bedanken voor de mooie bloemen, de leuke kaarten, de liefdevolle succeswensen, de motiverende woorden en de geweldige hulp. Jullie zijn fantastisch!!!
Helaas konden wij vanwege Corona niet op alle afscheidsvoorstellen ingaan. Door deze sociale dwangpauze hebben wij minder kunnen doen, dan wij eigenlijk gedacht en gehoopt hadden. Vandaar willen wij sorry zeggen tegen iedereen, die wij helaas niet meer persoonlijk konden zien.

De laatste dagen moesten wij heel erg goed organiseren, om alles te kunnen regelen en alle afspraken zo handig mogelijk te plannen.
Gisteren hebben wij de spullen, die via luchtvracht naar Madeira gaan (en dus meteen ter beschikking zijn), naar Düsseldorf naar een cargo bedrijf op het vliegveld gebracht.


Vandaag heeft het transportbedrijf alle meubels en dozen opgehaald, die per containerschip naar Madeira verscheept worden.
Sinds gisteren leven wij alleen nog maar vanuit onze koffers en is het meer kamperen dan wonen, maar dat geeft wel al een soort vakantiegevoel.

Morgen gaan we voor de laatste keer naar het milieupark en wordt onze woning voor de overname voorbereid.

Donderdag gaat het avontuur “emigratie” dan echt beginnen …

Até à próxima!
Bas & Janine